Όταν ενας άνθρωπος δεν πιστευη στον Κυριο Ιησού Χριστο, αυτος εινε μακριά απ τον Θεο, και περναη της μέρες του βαδίζοντας σε ενα σκοτεινο και μακρύ δρόμο, χωρείς να ξεύρει που πηγαίνει, είναι στην κυριολεξία χαμένος. Τέτοιου είδους ζωή, εινε γεμάτη φόβο, απελπισία και χωρείς μέλλον, και Κυτταξε γιατί:

1. Υπαρχη φόβος γιατί χωρίς τον Χρηστο στην ζωή μας φοβούμαστε το αύριο, μας λειπη η αλήθεια που μας φωτίζει. Όταν ο Χρηστος είναι μέσα μας δια πίστεως, μας δίνει μια σιγουριά που οτιδήποτε δύσκολη στιγμή και αν βρεθη μπροστά μας, αυτος θα εινε δίπλα μας και θα μας βοηθηση να την ξεπεράσουμε. Έτσι ακριβώς ένοιωσα όταν περνούσα τοις δύσκολες στιγμές με την αρρώστια του καρκίνου.

2. Υπαρχη απελπισία γατί δεν υπαρχη η πραγματική ελπίδα που ερχετε μόνο απ τον Χριστο οπως έγραψε και ο απόστολος Παύλος, “… αυτος είναι η ελπίς ημών” (Α Τιμόθεοu 1:1).  Όταν παρουσιαστούν παρα πολύ δύσκολες περιστάσεις στην ζωή μας, και κανένας δεν μπορεί να μας βοηθηση, τότε ερχετε η απελπισία και αυτή φέρνει τον θάνατο. Το ένοιωσα αυτο όταν μου είπε ο γιατρός “δεν μπορούμε να σε γιατρέψουμε”.

3. Σε αυτή την ζωή, ολοι είμαστε προσωρινοί οπως διαβάζουμε και στην Α επιστολή του Πέτρου 1:24 που λέει, “Διότι Πάσα σαρξ είναι ως χόρτος …”  Δεν ξέρουμε τι θα μας συμβεί αύριο, και αν τυχόν πεθάνουμε χωρίς τον Χριστο, δεν θα εχουμε καλο δρόμο. Γιαυτο, ο άνθρωπος που δεν έχει πιστη στον Κυριο δεν έχει μέλλον. Όταν όμως εχεις μέσα σου την σιγουριά που ερχετε μόνο απ τον Χρηστο, ξέρεις οτι αν κάτι συμβη και πεθάνεις, θα πας στην παρουσία του Κυρίου και αυτο φέρνει μια ειρήνη στην καρδιά σου που δεν περιγράφετε με λογια, και αυτο το λέω απο προσωπική εμπειρία.

Πίστεψε στον Κυριο Ιησού με ολη σου την καρδιά και δεν θα χάσης, διότι στα χέρια του βρισκοντε τα πάντα (Κατά Ματθαίου 28:18, “… ελάλησε προς αυτούς, λέγων· Εδόθη εις εμέ πάσα εξουσία εν ουρανώ και επί γης”), και δια μεσου αυτου θα βρης τον δρόμο σου, την αλήθεια και την ζωή οπως ακριβώς έγραψε και ο μέγας απόστολος Ιωάννης τα λογια του Κυρίου, “… Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή· ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα, ειμή δι’ εμού” (Κατά Ιωάννην 14:6). Αμήν.

By Gregory M. Doublas
gospetruth@frontier.com

© Copyright 2018 by Gregory M. Doublas, MBA
P.O Box 15552, Fort Wayne, IN 46885